Teamfoto Vak Loodgieter
Werkzaam in Almere, hoofdvestiging Gorinchem
Zelf uw radiator aansluiten stap voor stap Redactie, 24 maart 2024
Verwarming laten aansluiten door een monteur
Laat uw radiatoren in Almere vakkundig aansluiten door een van onze loodgieters.

Uw eigen radiatorklep losmaken met deze handige aanwijzingen

Bij een defecte radiator of als u een nieuwe (design)radiator wilt aanschaffen, presenteren wij hier een handig stappenplan waarmee u zelf een radiator kunt vervangen. Bij het verwijderen van de oude radiator is het van belang om de cv-ketel uit te schakelen en de temperatuur te laten dalen tot onder de 40 graden. Draai de kranen van alle radiatoren die hoger zijn dan uw eigen radiator open om deze leeg te laten lopen.

Als de radiator zich op het laagste punt bevindt en vervangen moet worden, dient u een vulslang aan te sluiten op de vul- en aftapkraan. Draai de kraan open zodat de installatie kan leeglopen. Als de te vervangen radiator niet op het laagste punt blijkt te zitten, zoek dan de juiste locatie en sluit daar de vulslang aan om de installatie leeg te laten lopen.

Meestal staat de verwarming op de onderste plek van uw huis. Koppel de leidingen van zowel de toevoer als de afvoer van de radiator los. Schroef de verwarming zelf los en neem zo nodig het bevestigingsmateriaal weg.

Zelf uw oude radiator vervangen met een nieuw exemplaar

Als de oude radiator van zijn plaats is gehaald, is het nu tijd om de nieuwe te bevestigen. Bij plaatsing van hetzelfde type radiator, kunnen de huidige bevestigingsbeugels behouden blijven. Wanneer u een alternatief type radiator bevestigt met andere aansluitpunten, is het belangrijk om de leidingen tot het juiste punt te verlengen met de benodigde instrumenten.

De buizen verbinden met een fitting doet u als volgt. Snijd de buis op de juiste lengte met de buizensnijder en plaats de moer over de buis. Nadat u de knelring over de buis heeft geschoven (oudere ringen zijn niet herbruikbaar), plaatst u de buis in de fitting en draait u de moer stevig vast.

Wanneer de af- en toevoer zijn aangekoppeld aan de nieuwe radiator en alle ontluchtingskranen dicht zijn, kunt u het systeem opnieuw vullen via de waterkraan bij de ketel. Voordat u de slang aansluit op het systeem, laat deze eerst vollopen met water om de ontluchting te vereenvoudigen. Draai de kraan open en wacht tot de druk ongeveer tussen 1,5 en 2 bar ligt. Mocht het nodig zijn, ontlucht dan de installatie nogmaals.

Toch een professional inschakelen?

Wanneer het niet goed gaat of u wilt liever dat een professional het voor u doet?Neem contact op met Vak Loodgieter om dit voor u te laten verzorgen. Neem contact met ons op via 085 106 1705 voor verdere bespreking van de opties.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1705

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Vak Loodgieter

Onze gekwalificeerde specialisten staan voor u klaar!


Bij Vak Loodgieter kunt u rekenen op een team van ervaren professionals die klaar staan om al uw loodgietersproblemen aan te pakken. Of het nu gaat om lekkages, verstoppingen, dak- of rioolproblemen, wij bieden een snelle, efficiënte en duurzame oplossing.


Wij streven ernaar om hoogwaardige service te leveren tegen eerlijke prijzen. Uw tevredenheid staat centraal in alles wat we doen. Daarom gaan we verder dan alleen het oplossen van uw huidige problemen. We luisteren naar uw behoeften, bieden advies op maat en streven ernaar om langdurige oplossingen te bieden die voldoen aan uw verwachtingen.


Met Vak Loodgieter kiest u niet alleen voor vakmanschap, maar ook voor betrokkenheid en zorg voor uw tevredenheid.