Op een simpele manier uw douchekraan ontkalken

Bij het reinigen van uw doucheruimte denkt u misschien vooral aan de douchekop. Het reinigen van de douchekraan wordt echter vaak veronachtzaamd, hoewel hier ook kalkaanslag kan ontstaan. Dit kan het openen en sluiten van uw douchekraan bemoeilijken.

Door kalkaanslag wordt het bedienen van de kraan lastiger en kan het zelfs onmogelijk worden. Kortom, geen prettige situatie. In deze tekst wordt toegelicht hoe u het meest efficiënt uw douchekraan kunt ontkalken.

Zuiver uw douchekraan in 3 eenvoudige stappen van kalkaanslag

Bevochtig een doek met een chemische ontkalker als reinigingsmiddel en wrijf hiermee over uw douchekraan. Reinigingsmiddelen niet direct aanbrengen op de douchekraan om chemische reacties en mogelijke schade te vermijden. Laat het reinigingsmiddel enige tijd inwerken op de douchekraan. De duur van deze rusttijd varieert afhankelijk van het gebruikte product.

Om de douchekraan schoon te maken, is het nodig om water en afwasmiddel te gebruiken. Na het gebruik van een schuursponsje voor de resterende kalkaanslag, is het essentieel dat het sponsje niet te ruw is om krassen te voorkomen. Na het uitvoeren van andere stappen, is het noodzakelijk om de douchekraan droog te maken met een zachte doek voor een glanzende finish.

Hoe u kalkaanslag in uw douchekraan effectief kunt vermijden

Misschien is het een goed idee om een waterverzachter aan te schaffen, investeer in een waterfilter, droog uw douche goed af, droog het nog een keer af en gebruik geen ruwe schoonmaakmiddelen. Met deze hulpmiddelen voorkomt u kalkaanslag in de douche. Mocht u na het volgen van deze adviezen en aanbevelingen nog steeds problemen ondervinden, twijfel dan niet om Vak Loodgieter te benaderen.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1705

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Advies voor het voorkomen van veelvoorkomende lekkages
> Zelf uw radiator aansluiten stap voor stap
> Help mijn kraan lekt wat nu