Help mijn kraan lekt wat nu

Een lekkende kraan in uw keuken of badkamer veroorzaakt altijd overlast. Naast het feit dat een kraan lekt erg vervelend is, wordt er ook onnodig veel water verspild. Dit is natuurlijk enorm zonde, maar gelukkig zijn er snelle oplossingen beschikbaar om van een lekkende kraan af te komen.

Met een goede voorbereiding bent u goed op weg

Zorg ervoor dat er geen extra water lekt door de hoofdkraan te sluiten voordat u begint met het repareren van de lekkage. Achterhaal wat er gerepareerd moet worden door de oorzaak van de lekkage te vinden. Bereid u voor door het gereedschap bij de hand te hebben en de juiste materialen te hebben als u een onderdeel moet vervangen.

Oorsprong van de lekkage bij uw kraan

Een lekkende kraan kan meerdere redenen hebben. Verschillende plekken waarop u kunt letten. Onderzoek de uitloop van de kraan, als er water blijft druppelen kan het binnenwerk van de kraan lekken of is het kraanleertje beschadigd. Wanneer de kraan water lekt bij de hendel, is dit te wijten aan het binnenwerk of het kraanleertje dat niet meer goed functioneert.

Als dit niet leidt tot een oplossing, kunt u de volgende stap overwegen. Als er een lekkage aan de onderkant van de kraan is, kan het zijn dat er water uit het kraangat stroomt. De oorzaak zou een hendellekkage of een lek in de kraanbehuizing kunnen zijn.

Bereid zijn om de lekkende kraan te repareren

Nadat u de watertoevoer heeft afgesloten en de oorzaak heeft gevonden, kunt u bezig met de reparatie. Allereerst neemt u de knoppen en het handvat van de kraan weg, op die manier krijgt u toegang tot het interieur. Vervolgens schroeft u het binnenwerk los om bij de pakkingring te komen, als deze beschadigd is kunt u hem vervangen.

Het kraanleertje is vaak de boosdoener bij kranen die beginnen te lekken. Het goed ontkalken van alle onderdelen is van groot belang na het repareren van de kraan. Wanneer u klaar bent met het vervangen van alle onderdelen, monteert u de kraan terug in elkaar in de omgekeerde volgorde.

Als de kraan nog steeds lekt, bel dan Vak Loodgieter!

Het kan voorkomen dat de kraan na het monteren blijft lekken. Waarschijnlijk is de kraan dan versleten en zal deze vervangen moeten worden. Bel direct Vak Loodgieter in, wij staan klaar om u te helpen. Indien u een afspraak wilt maken of verdere vragen heeft, kunt u ons bereiken via 085 106 1705.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1705

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Advies voor het voorkomen van veelvoorkomende lekkages
> Zelf uw radiator aansluiten stap voor stap
> Op een simpele manier uw douchekraan ontkalken